Allergie

Allergie behandelen met hypnotherapie

Hypnose kan jouw allergiemedicijn zijn, als je het toelaat.

Een allergie

Wanneer je een allergie hebt, moet je met veel dingen rekening houden. Tijdens je dagelijks leven moet je de hele tijd van alles in de gaten houden, afhankelijk van je allergie. Bijvoorbeeld bij voeding of je niet per ongeluk in contact kan komen met waar je allergisch voor bent. Of wanneer je last hebt van hooikoorts, dat je dan niet kunt genieten van de lente zoals elk ander mens. Het is zonde om vanwege een allergie een leuk tuinfeestje met barbecue te moeten laten gaan.

Wat is een allergie?

Een reactie van het immuunsysteem

Je immuunsysteem reageert niet logisch op onschadelijke stoffen. Ze doet net of het wel schadelijk is en daardoor krijg jij gigantisch last van je allergische reactie.

Allergie is een gedrag

Wat vaak gebeurt is dat je lichaam in een schone omgeving zelf problemen gaat bedenken en dan wordt je immuunsysteem overgevoelig voor stoffen die helemaal niet schadelijk zijn.

Met hypnotherapie dit gedrag veranderen

Een allergie is onbewust gedrag van je immuunsysteem. Juist omdat hypnose invloed heeft op het onbewuste kan het bepaalde allergieën verhelpen. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. 

Hoe kom je van je allergie af?

Wanneer je bij ons komt om van je allergie af te komen gaan we een aantal zaken doen. We doorlopen een aantal fases om je van je reactie af te helpen.

Sessie 1: Identificeren van je allergiegedrag. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. In sessie 2 gaan we het allergiegedrag wegnemen. Je onbewuste krijgt nieuwe informatie om op een andere manier met de allergie om te gaan. En is sessie 3 bevestigen we de verandering in je onbewuste.

Klaar voor een leven zonder allergie?