Burn-out

Weg met een burn-out

Geen burn-out meer met behulp van hypnotherapie

Langdurige stress en een burn-out

Langdurige stress veroorzaakt vaak een burn-out. Leef jij op het moment om te werken en/of zorgen en niet om te leven? Dan is de kans groter dat je een burn-out krijgt (of misschien al hebt).

Wanneer je nooit rust kunt nemen en je je altijd zorgen maakt of je dingen wel goed aanpakt of het idee hebt dat je alleen maar faalt, zowel zakelijk als privé, dan kan dit de oorzaak zijn van je burn-out.

Maar waar komt die drang om te werken, zorgen en om aan bepaalde zaken te voldoen toch vandaan?

Burn-out voorkomen? Stel grenzen!

Je kunt eisen stellen aan jezelf, of je grenzen duidelijk maken (zelfs voor jezelf). De moderne samenleving kan je het gevoel geven dat je 24/7 aan moet staan. Je kunt altijd en overal werken, je kunt altijd overal aan meedoen en als je ergens niet bij bent dan is dat een groot gemis.

Dit is het stellen van eisen aan jezelf, maar het is veel handiger om je grenzen voor jezelf duidelijk te krijgen en deze vervolgens ook aan je omgeving duidelijk te maken.

Je hoeft niet te voldoen aan het ideale plaatje, niemand voldoet daaraan. Maar hoe maak je die switch in je hoofd?

Moeite met het stellen van grenzen of mentale weerbaarheid?

Wat we graag doen als mens is weerstand bieden, maakt niet uit tegen wat. We kunnen zelfs weerstand bieden tegen onszelf. “Nee, ik moet blijven werken” als je eigenlijk heel moe bent. Dat je 10 koppen koffie per dag drinkt geeft dan niet.

Is dit enigszins herkenbaar dat je door moet gaan? Dan heb je bepaalde overtuigingen die ervoor zorgen dat je weerstand tegen jezelf biedt. Die weerstand ga je veranderen met hypnotherapie. Je gaat een manier vinden om als een boom in de wind mee te waaien met de situaties in je leven, zodat je mentaal flexibel en weerbaar bent.

Als je hierbij af en toe een “nee” moet verkopen, leer je hoe je met de weestand om kunt gaan die dit idee je kan geven.

Of je nu een burn-out wilt voorkomen of sneller van een burn-out wilt herstellen. Met drie sessies ben je op de goede weg.

Sessie 1: Identificeren van je belemmering en overtuigingen. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Sessie 2: Wegnemen van de belemmering en veranderen van inzichten. Installeren van de verandering in je onbewuste. En in sessie 3 bevestigen we de verandering in je onbewuste waardoor je beter kunt omgaan met zaken die voor een burn-out kunnen zorgen.

Zorgen voor een ander, zonder jezelf te verliezen?