Hypnotherapie

Hypnose is jouw weg naar vrijheid, als je het toelaat.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie gaat er vanuit dat het meeste wat wij doen onbewust gebeurt. Als je je in je vingers snijdt dan gaat je lichaam dat herstellen. Niemand die daar bewust mee bezig. Ook hoe wij ons dagelijks gedragen bijvoorbeeld in de omgang met anderen, gebeurt voor het grootste deel vanzelf zonder dat wij daar bewust mee bezig zijn.

Hypnose is een combinatie van ontspanning en gerichte aandacht. In tegenstelling tot showhypnose laten wij niemand kwaken als een kikker. Je bent in een diepe staat van ontspanning, en toch volledig aanwezig. In die staat gaan we met het onbewuste praten. Dat geeft inzicht in waarom je doet wat je doet en hoe het anders kan. En het stelt je open om te veranderen.

Moet ik daarvoor mijn hele verleden oprakelen? Allerlei dingen weer opnieuw beleven? Zeker niet, want jouw onbewuste weer precies waar het over gaat en komt graag direct tot de kern.

Wanneer hypnotherapie?

Hypnose en hypnotherapie passen wij toe bij zeer uiteenlopende klachten en problemen. Voorbeelden hiervan zijn angst klachten, fobieën, depressie, burn-out en allergieën. En bijvoorbeeld ook bij stoppen met roken.

Hoewel wij de precieze aanpak afstemmen op wat jij nodig hebt, kun je grofweg zeggen dat wij voor hypnotherapie uitgaan van drie behandelingen. De eerste behandeling geeft inzicht en daarin wordt een eerste aanzet gemaakt tot veranderingen. In de tweede behandeling gaan we vaak naar de kern om daar de wortel van het probleem weg te nemen. In de laatste behandeling ruimen we eventuele restanten op om te zorgen voor een blijvende verandering.

De zin van meerdere behandelingen

Wij krijgen nog wel eens de vraag of dat nou altijd echt nodig is drie behandelingen. En dat is begrijpelijk wat moet je nou met drie behandelingen als je je na de eerste behandeling al een stuk beter voelt?

Feit is dat het effect van therapie toeneemt naarmate je meer behandelingen doet. Dit is deels doordat de diepte van de behandeling toeneemt in volgende behandelingen. Zeker een eerste keer is je lichaam en systeem nog aan het vaststellen of het eigenlijk wel veilig is, veilig om je aan over te geven. Dan merk je misschien dat je nog wat meer geneigd bent de controle te houden of dat je hoofd zich er wat meer mee bemoeit.

Daarnaast worden met therapie in je brein nieuwe wegen aangelegd. Nieuwe wegen die ervoor kunnen zorgen dat je anders op situaties gaat reageren en je je anders gaat gedragen. Alleen de oude wegen zijn er in eerste instantie ook nog. Meerdere behandelingen zorgen ervoor dat de nieuwe wegen steeds breder worden en de oude wegen hun waarde verliezen en uit het zicht verdwijnen.

Voorbeeld hypnotherapie bij een allergie

Wanneer je een allergie hebt, moet je met veel dingen rekening houden. Tijdens je dagelijks leven moet je de hele tijd van alles in de gaten houden, afhankelijk van je allergie. Bijvoorbeeld bij voeding of je niet per ongeluk in contact kan komen met waar je allergisch voor bent. Of wanneer je last hebt van hooikoorts, dat je dan niet kunt genieten van de lente zoals elk ander mens. Het is zonde om vanwege een allergie een leuk tuinfeestje met barbecue te moeten laten gaan.

Wat is een allergie?

Een reactie van het immuunsysteem

Je immuunsysteem reageert niet logisch op onschadelijke stoffen. Ze doet net of het wel schadelijk is en daardoor krijg jij gigantisch last van je allergische reactie.

Allergie is een gedrag

Wat vaak gebeurt is dat je lichaam in een schone omgeving zelf problemen gaat bedenken en dan wordt je immuunsysteem overgevoelig voor stoffen die helemaal niet schadelijk zijn.

Met hypnotherapie dit gedrag veranderen

Een allergie is onbewust gedrag van je immuunsysteem. Juist omdat hypnose invloed heeft op het onbewuste kan het bepaalde allergieën verhelpen. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. 

Hoe kom je van je allergie af?

Wanneer je bij ons komt om van je allergie af te komen gaan we een aantal zaken doen. We doorlopen een aantal fases om je van je reactie af te helpen.

Sessie 1: Identificeren van je allergiegedrag. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. In sessie 2 gaan we het allergiegedrag wegnemen. Je onbewuste krijgt nieuwe informatie om op een andere manier met de allergie om te gaan. En is sessie 3 bevestigen we de verandering in je onbewuste.

Klaar voor een leven vanuit vrijheid?