Opstellingen

Zicht op alle delen

Opstellingen

In de wereld van de therapie wordt er soms veel gepraat. Soms zoveel dat er geen ruimte is om te voelen. Het werken met opstellingen is bijzonder krachtig, omdat we voelen en ervaren. Dit ontvouwt zich als een levend schilderij. Zo komen verborgen gevoelens, emoties en verhalen naar boven. Je krijgt niet alleen inzicht, maar je ervaart ook daadwerkelijk een verschuiving in jezelf.

Opstellingen zijn het meest bekend van zogenaamde familie opstellingen waarbij er familieleden worden opgesteld, al dan niet vertegenwoordigd door echte mensen (niet de familieleden zelf) ook wel representanten genoemd. In wezen kun je alles opstellen, zeker in een zogenaamde tafelopstelling waarbij je voorwerpen, zoals poppetjes of steentjes, op een tafel plaatst. Die kunnen dan bijvoorbeeld staan voor fysieke klachten, drempels, gedachten of de verschillende opties bij het maken van een keuze.

Opstellingen kunnen zich richten op alle holistische lagen en raken daarbij ook zeker de spirituele laag waarbij het vooral gaat over ons leven als geheel & in relatie tot onze omgeving (relaties, familie, vrienden, werk, etc.).

Toe aan een verhelderende opstelling? Maak dan snel een afspraak via onderstaande button.