Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Paul en Suzan Vossen. Inderdaad, wij zijn familie, broer en zus om precies te zijn. Toen wij eenmaal allebei voor het pad van therapeut hadden gekozen, zaten we al snel allebei in de Reiki en hypnotherapie opleiding. Werden wij beiden hypnotherapeut en Reiki Master. Inspireerden wij elkaar in onze gezamenlijke praktijk en om onze behandelingen verder uit te breiden.

Wij weten uit ervaring wat extra steun en therapie voor je kan doen. Wij weten hoeveel bijvoorbeeld ballast van je familie of de spreekwoordelijke rugzak wegen. Onze cliënten hebben vele inzichten in hun problemen opgedaan en even zovele oplossingen voor hun problemen gevonden. Met veel enthousiasme, maar vooral met rust en vertrouwen, willen we met jou hetzelfde bereiken.

Over Paul

Hi! Ik ben Paul

Vol verwondering ga ik door het leven. Kijk ik met bewondering naar mijn dochter, naar mijn partner en naar iedereen die mij dierbaar is. En natuurlijk naar mijzelf want ik hou van persoonlijke ontwikkeling en alles daaromheen. Soms een beetje ongeduldig, maar ik ben vooral positief, loyaal en betrokken.

En ik maar denken dat ik er alleen voor stond

Ik vond het zo spannend om echt contact te maken met mensen, dat ik met Oud en Nieuw een aantal jaren geleden in mijn eentje voor mijn raam stond te kijken naar het vuurwerk. Ik voelde mij zo alleen dat de tranen in mijn ogen stonden en ik dacht “er is toch wel iets fout gegaan in mijn leven”.

Om met spanning en angst om te gaan, vermeed ik situaties en mensen. En daar stond ik dan, zogenaamd ervan overtuigd dat ik het allemaal wel alleen kon. Deze oudjaarsavond was precies de confrontatie die ik nodig bleek te hebben om te gaan veranderen.

Stap voor stap ben ik drempels gaan nemen, naar buiten getreden en vriendschappen gaan opbouwen. Het begin van de weg naar een gevoel van vrijheid in verbinding met mezelf en met anderen. Gesteund door coaching & therapie, boeken, yoga en meditatie. En steeds meer ben ik vanuit mijzelf gaan voelen, wat is mijn volgende stap die past bij mij.

Op een gegeven moment zei ik “ik ga zangles nemen en in een koor zingen”. En van het een kwam het ander: solo zingen. En als je veel ervaring hebt met angst & paniek, zoals ik, dan is een solo live optreden een hele grote drempel. En zo stond ik daar op een avond in december in een café voor bekenden en onbekenden “Everybody Hurts” van REM te zingen. Tja, inderdaad, iedereen ervaart wel eens pijn. In de opname hoor ik mijn dochter nog zeggen “ze gaan opeens allemaal meezingen”. Wow, dat is dus echt contact maken.

Van binnen naar buiten

Toen ik steeds meer een overvloed aan liefde en compassie ging ervaren, drong zich aan mij de vraag op ‘ik wil mijn ervaring en mijn ontwikkeling met anderen delen, maar hoe dan?’ Mijn werk in de IT en fulltime ‘belast’ zijn met het maken van financiële modellen, paste daar steeds minder bij. Tot ik in een gesprek spontaan tegen iemand en vooral mezelf zei: daarvoor ben ik niet hier op aarde gekomen, achter mijn laptop naar cijfertjes staren. Voor mij het begin van een leven als coach en therapeut.

Dit is typisch Paul

– Ik vind het fijn om verhalen terug te brengen tot de essentie.

– Als ik zie en voel dat mensen door een proces heen gaan dan geef ik ze graag even wat stilte & rust om in dat moment te zijn.

– Ik ben geen fan van het verspillen van energie en dus ben ik heel goed geworden in het bereiken van de mooiste resultaten met de minste inspanning.

Mijn visie is dat iedereen alle hulpbronnen als liefde al in zich heeft

Als ik iets heb ervaren dan is het dat ik alle steun van liefde, energie, rust en vertrouwen allang in mij had. Dat wij hiervan afgesloten raken wanneer wij afgeleid worden door wat wij niet willen ervaren of doordat wij ons sterk richten op wat anderen ervan vinden of zouden kunnen denken. En dat geeft dan stress en spanning als wij contact willen maken met anderen. Kies ervoor om samen met een coach jouw kracht en vertrouwen te vinden zodat je vrij en ongeremd jezelf kan zijn met wie er ook om je heen is.

Als je me zou kennen, zou je weten dat…

  • Ik het heerlijk vind om me met mensen te verbinden en mensen om mij heen te hebben. Gewoon voor een ontmoeting of als er iets te vieren valt. En ik het inmiddels ook fijn vind om gewoon met mezelf te zijn, thuis of in de natuur.
  • Ik graag hardloop, niet met een doel maar gewoon omdat het lekker is.
  • Ik zoveel vertrouwen uitstraal dat ik in mijn eerdere werk werd uitgenodigd voor overleggen en presentaties bij klanten, gewoon voor het vertrouwen.
  • Ik mensen graag diep in de ogen kijk om ze echt te zien.
  • Ik heel graag lijstjes maak om het gevoel van structuur te krijgen, om dat daarna weer te laten gaan en maar te zien waar het naar toe gaat.
  • Ik als bestuurder van een auto bij het instappen altijd met mijn hoofd als eerste naar binnen ga.
  • Ik graag spullen online koop en dan zoveel mogelijk webshops op prijs inclusief verzendkosten ga vergelijken om de beste prijs te hebben. Om vervolgens puur op gevoel twee gelijktijdige opleidingen te kopen voor duizenden euro’s per opleiding.

Dat wil ik ook voor jou

De vrijheid en de verbinding die ik nu ervaar, die gun ik iedereen. Ontspannen door het leven te gaan. Lekker mensen leren kennen en te ontmoeten zonder je er, vaak al vooraf, druk over te maken en stress te voelen. Gewoon genieten.

Gun jij dat jezelf ook en denk je dat ik de aangewezen persoon ben om jou daarbij te helpen? Maak dan een afspraak via onderstaande button. Of stuur een e-mail naar info@vossenpraktijken.nl of bel mij op 0630104114 (en spreek gerust mijn voicemail in als ik even onbereikbaar ben, dan bel ik zo snel mogelijk terug).

Over Suzan

Ik dacht dat wel even te doen, iets over mezelf schrijven. Dat viel vies tegen.

Want hoe omschrijf ik dat ik niet wist wie ik was, of waar ik stond en geen idee had waar ik naartoe ging. Ik leefde mijn leven als op de automatische piloot.

 Totdat de hele wereld tot stilstand kwam, in de tijd van het grote virus. Ineens kwamen er allerlei persoonlijk ontwikkeling cursussen, webinars en jaarprogramma’s online beschikbaar. Als manier om te verbinden met gelijkgestemden en tegelijkertijd aan jezelf te werken. Ik rolde van het een in het ander. Leef je mooiste leven, Kukuru, 21 dagen challenge van Deepak Chopra en meer. Stukje bij beetje pelde ik de lagen af die ik om me heen verzameld had.

Eenmaal begonnen aan de opleiding hypnotherapie bij het HIN kwam ik meer en meer tot de kern. Ogenschijnlijk ingewikkelde overlevingsstrategieën kwamen aan de oppervlakte en bleken een liefdevolle manier van mijn onbewuste om met moeilijkheden om te gaan. Ik was voornamelijk gericht op de ander. De ander pleasen, de ander redden. Daarmee kon ik voorbij gaan aan wat mij verdriet deed of zelfs gelukkig kon maken. Allemaal bedoeld om zo weinig mogelijk te voelen van alles dat mij kon raken. Hiermee raakte is de verbinding met mezelf kwijt.

Door sessies te ondergaan en te geven raakte ik meer en meer in de ban van deze fantastische tool om blijvende veranderingen te maken.

In dezelfde tijd voelde ik de drang om Reiki te leren. Reiki voelt voor mij als iets magisch. De verbinding met de helende levensenergie en tegelijkertijd met de kern van moeder aarde is onbeschrijfelijk mooi en krachtig. Hoe ik als kanaal van deze energie een ander kan helpen met blokkades oplossen, rust in lijf en/of hoofd kan helpen vinden en de balans herstellen, vervult mij met ontzag en dankbaarheid.

Van buiten naar binnen

Als extravert persoon maak ik makkelijk verbinding met anderen. Het bleek daarnaast een hele opgave om verbinding te maken met mezelf, om naar binnen te keren. Te vinden wat belangrijk is voor mij, wat werkt voor mij en wat mij gelukkig maakt. Tot ik ontdekte hoe handig het was om mezelf in het middelpunt van mijn leven te zetten. Mijn ruimte in te nemen met alles wat ik ben, de mooie en de minder mooie kanten van mezelf. Hiermee schiep ik ruimte voor mijn proces van transformatie. Waar ik eerst de ander voorop stelde, ben ik nu zelf het belangrijkst. Voorheen voelde dat als egoïstisch, nu begrijp ik dat het zelfs nodig is om überhaupt iemand anders te kunnen helpen.

Meestal gaat het proces snel en soepel, soms is een beetje aanmoediging nodig. Dan is het fijn wanneer iemand net dat zetje geeft dat nodig is om weer verder te kunnen. Een zetje in de vorm van een mooie sessie, het volgen van een training of zelfs het lezen van een boek. Zodat ik meer en meer mijn authentieke zelf ben, vrij van blokkades en met een gevoel van rust en vrede in mezelf.

Dat gun ik jou ook

Een leven waarin je meer rust ervaart. Een toekomstbeeld van mogelijkheden en meerdere paden waar jij uit kan kiezen. De kans om te zijn wie jij wilt zijn, en eigenlijk diep van binnen allang bent. Zoals in mijn geval mezelf voorop stellen en de ander zichzelf te laten redden.

Wil jij dit ook en heb je het gevoel dat ik degene ben om je daarbij te helpen? Maak dan een afspraak via onderstaande button.

Mocht je nog vragen hebben mail dan naar info@vossenpraktijken.nl of bel / app mij op 0630793394

Klaar om vrijuit te leven vanuit liefde en verbinding?